Mii de imigranţi au fugit dintr-o tabără de pe insula greacă Lesbos în urma unui incendiu puternic

Mii de imigranţi au fugit din tabăra Moria de pe insula greacă Lesbos din cauza unui incendiu provocat aparent de cineva în mod deliberat, a informat poliţia, citată de Le Figaro online.

700 afișări
Imaginea articolului Mii de imigranţi au fugit dintr-o tabără de pe insula greacă Lesbos în urma unui incendiu puternic

Mii de imigranţi au fugit dintr-o tabără de pe insula greacă Lesbos în urma unui incendiu puternic (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

Între 3.000 şi 4.000 de imigranţi au fugit din tabăra Moria, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP, subliniind că rafalele de vânt puternice au contribuit la răspândirea flăcărilor. Acesta a mai spus că nu are nicio îndoială cu privire la faptul că incendiul a fost provocat în mod deliberat.

Aproximativ 500 de imigranţi păreau să se fi întors în tabără luni seară.

Circa 150 de minori din tabără au fost evacuaţi spre o alta rezervată copiilor de pe insulă.

În prezent, 5.650 de refugiaţi şi imigranţi se află pe insula Lesbos, capacitatea de primire a acestora fiind doar de 3.500 de locuri, potrivit statiticilor publicate de Guvernul grec. Majoritatea sunt blocaţi pe insulă de la intrarea în vigoare a acordului UE-Turcia, pe data de 20 martie. Mulţi au depus totuşi cerere de azil şi aşteaptă pe insulă soluţionarea acesteia, care poate dura luni de zile.

În Grecia sunt peste 60.000 de imigranţi şi refugiaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici