Mii de musulmani protestează în Indonezia şi Malaezia, în urma deciziei SUA privind Ierusalimul - FOTO, VIDEO

Câteva mii de protestatari musulmani au organizat manifestaţii în Indonezia şi Malaezia, vineri, în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

611 afișări
Imaginea articolului Mii de musulmani protestează în Indonezia şi Malaezia, în urma deciziei SUA privind Ierusalimul - FOTO, VIDEO

Mii de musulmani protestează în Indonezia şi Malaezia, în urma deciziei SUA privind Ierusalimul

Liderii Malaeziei şi Indoneziei, ambele state fiind situate în Asia de Sud-Est, s-au alăturat opiniei globale care critică decizia lui Donald Trump.

Manifestanţii, care scandau sloganuri anti-Statele Unite şi care au ars o fotografie cu preşedintele american, s-au adunat în faţa ambasadei americane din capitala malaeziană Kuala Lumpur.

În Indonezia, alte câteva sute de protestari s-au adunat în faţa ambasadei de la Jakarta, unii dintre ei purtând eşarfe în carouri şi strigând "Allahu Akbar" (Dumnezeu e mare).

"Suntem aici în numele justiţiei şi umanităţii. Ne-am adunat să ne apărăm surorile şi fraţii palestinieni", a declarat un lider al manifestanţilor din Jakarta.

 

 

Manifestaţiile sunt momentan paşnice, iar numărul protestatarilor este mai mic decât anticipaseră autorităţile. Un grup mic de studenţi au protestat în oraşul indonezian Makassar, unde au dat foc steagurilor americane şi israeliene.

Ambasada SUA de la Jakarta a îndemnat cetăţenii să evite demonstraţiile şi a anunţat suspendarea serviciilor publice în consulatul din Surayaba, al doilea cel mai mare oraş al Indoneziei.

 

 

 

Aprobarea de către Statele Unite a cerinţei Israelului ca întreg Ierusalimul să fie capitala ţării întrerupe politica americană din ultimele decenii, potrivit căreia statutul oraşului trebuie decis în negocierile cu palestinienii, care vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat. Comunitatea internaţională nu recunoaşte suveranitatea israeliană asupra întregului oraş Ierusalim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici