Mii de ucraineni protestează faţă de vizita lui George W. Bush

Mii de ucraineni au manifestat luni, la Kiev, împotriva vizitei preşedintelui american George W. Bush şi a aderării ţării lor la Alianţa Nord-Atlantică.

16 afișări
Imaginea articolului Mii de ucraineni protestează faţă de vizita lui George W. Bush

Mii de ucraineni protestează faţă de vizita lui George W. Bush (Imagine: Mediafax Foto)

Mai multe mii de persoane, reunite la apelul lansat de Partidul Comunist şi alte formaţiuni socialiste, au manifestat în centrul capitalei, scandând mesaje ca "Fuck Bush", "Fuck NATO".

Protestatarii au incendiat şi un manechin cu chipul preşedintelui american, şi au arborat pancarte cu mesajele "NATO înseammă război, moarte şi lacrimi", "Nu NATO", sau "Bush dictator ucigaş".

Bush va sosi luni seară la Kiev, pentru a susţine aspiraţiile Ucrainei de aderare la NATO, înaintea summitului Alianţei, de la Bucureşti.

Kievul speră să obţină statutul de candidat oficial la aderare în cadrul acestui summit, însă peste jumătate dintre cetăţenii ucraineni se opun aderării ţării lor la această organizaţie.

Mai multe state membre NATO, printre care şi Germania, se opun aderării Ucrainei şi Georgiei la NATO, în timp ce alte ţări, în frunte cu Statele Unite, susţin această iniţiativă.

Rusia, stat învecinat cu Ucraina, şi-a reiterat opoziţia faţă de un nou val de extindere NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici