Mike Pence, vicepreşedintele american, nu vrea să fie asociat cu Hillary Clinton pentru folosirea contului de email privat: "Nu există comparaţie"

Mike Pence, vicepreşedintele american, a apărat utilizarea unui cont de mail privat în activităţi oficiale în perioada în care a fost guvernator al statului Indiana, spunând că ”nu există niciun fel de comparaţie” între situaţia sa şi controversa din jurul mailurilor private ale lui Hillary Clinton.

394 afișări
Imaginea articolului Mike Pence, vicepreşedintele american, nu vrea să fie asociat cu Hillary Clinton pentru folosirea contului de email privat: "Nu există comparaţie"

Mike Pence, vicepreşedintele american, despre folosirea contului de email privat: Nu există niciun fel de comparaţie cu Hillary Clinton (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

”Nu există nicio comparaţie”, a afirmat Pence după ce a fost întrebat dacă situaţia sa l-a făcut să fie mai empatic faţă de fosta candidată democrată la preşedinţia SUA, informează CNN.

Pence a utilizat emailul personal AOL pentru a discuta chestiuni precum reinstalarea refugiaţilor sirieni. Contul a fost vizat de hackeri prin intermediul unei infracţiuni virtuale, potrivit emailurilor ce au fost făcute publice joi.

În cadrul unui schimb de emailuri din septembrie 2014, Pence i-a solicitat consilierului său pentru securitate, John Hill, ”o reactualizare asupra unei investigaţii din Columbus (Indiana) asupra unui act de vandalism, într-o zonă de biserici, inclusiv asupra ”bisericii în care acesta a crescut”. Într-un alt email din noiembrie 2015, Pence a comunicat angajaţilor ce se ocupă de comunicaţii să promoveze un articol de opinie al fostului senator Dan Cots, despre lupta statului Indiana de a împiedica venirea refugiaţilor.

John Hill l-a averizat pe Pence în cadru unui alt schimb de emailuri despre o evaluare în privinţa terorismului.

Nu este încă clar cât de des Pence folosea contul său AOL pentru chestiuni de stat.

Un oficial al lui Mike Pence a confirmat vineri seara că emailurile au fost transferate legislaturii statului Indiana.

Purtătorul de cuvânt al lui Pence, Marc Lotter a declarat că Pence "a folosit un cont de email oficial şi un cont de email personal" la fel ca guvernatorii precedenţi. La finalul mandatului, Pence a lăsat instrucţiuni pentru transferarea şi arhivarea de către statul Indiana a tuturor emailurilor care au aveau legătură cu chestiuni ce ţineau de administrarea statului.

În calitate de candidat la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, Pence a criticat-o frecvent pe Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia SUA, pentru utilizarea mailurilor private în activităţi oficiale în timp ce era secretar de Stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici