Mike Pence, vicepreşedintele american, reasigură Japonia de angajamentul SUA în faţa ameninţării nord-coreene

Mike Pence, vicepreşedintele american, a reasigurat Japonia în privinţa angajamentului SUA de a se opune ambiţiilor nucleare şi balistice ale Coreei de Nord, după ce a avertizat că atacurile forţelor americane din Siria şi Afganistan demonstrează puterea acestei hotărâri, informează Reuters.

528 afișări
Imaginea articolului Mike Pence, vicepreşedintele american, reasigură Japonia de angajamentul SUA în faţa ameninţării nord-coreene

Mike Pence, vicepreşedintele american, reasigură Japonia de angajamentul SUA în faţa ameninţării nord-coreene (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Pence a sosit în Toko, după o vizită în Coreea de Sud, unde i-a asigurat pe liderii de la Seul în privinţa alianţei de nestrăvilit cu SUA.

Acesta a avertizat de asemenea Coreea de Nord, ce a condus o serie de teste nucleare şi balistice, în pofida avertizărilor.

Coreea de Nord ameninţă în mod regulat Japonia, Coreea de Sud şi SUA.

Armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării.

Regimul stalinist de la Phenian nu ar trebui să nu pună la încercare determinarea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump. şi nici tăria forţelor armate americane din regiune, a declarat anterior vicepreşedintele Mike Pence, aflat într-o vizită oficială în Coreea de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici