Militanţi ai grupurilor teroriste ar putea recruta imigranţi în moschei fundamentaliste din Germania

Serviciile secrete germane sunt din ce în ce mai îngrijorate că imigranţii veniţi în ultimul an din Orientul Mijlociu ar putea fi recrutaţi de islamişti, fiind supuşi radicalizării în moschei din Germania, informează The Wall Street Journal.

336 afișări
Imaginea articolului Militanţi ai grupurilor teroriste ar putea recruta imigranţi în moschei fundamentaliste din Germania

Militanţi ai grupurilor teroriste ar putea recruta imigranţi în moschei fundamentaliste din Germania

Din ce în ce mai mulţi refugiaţi ajunşi în Gemania participă la slujbe religioase în moschei, unde sunt recrutaţi de activişti fundamentalişti.

Potrivit şefilor serviciilor de securitate germane, au fost semnalate deja peste 100 de cazuri în care militanţi islamişti au încercat să recruteze imigranţi extracomunitari, oferindu-le alimente, adăpost şi copii ale Coranului.

"Militanţii se oferă iniţial să îi ajute pe imigranţi să îşi practice religia. Activităţile islamiste apar ulterior, dar acestea sunt scopul", afirmă Torsten Voss, un oficial din cadrul Agenţiei germane pentru Securitatea Internă.

"Mă tem că sentimentele antiamericane, antiisraeliene şi antisemitismul vor fi în creştere", avertizează Malte Lehming, analist la publicaţia Der Tagesspiegel.

În Germania ar urma să ajungă anul acesta între un milion şi 1,5 milioane de imigranţi provenind din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii. Autorităţile se tem că printre imigranţi s-ar putea infiltra membri ai unor organizaţii teroriste precum Stat Islamic sau Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici