Militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au evacuat oraşul Raqqa luând sute de civili ostatici

Grupuri de combatanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au părăsit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică oraşul sirian Raqqa, luând sute de civili cu ei ca "scuturi umane", afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

1575 afișări
Imaginea articolului Militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au evacuat oraşul Raqqa luând sute de civili ostatici

Militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au evacuat oraşul Raqqa luând sute de civili ostatici

Grupul insurgent Forţele Democrate Siriene (FDS), o alianţă de combatanţi kurzi şi arabi susţinută de Statele Unite, continuă ofensiva pentru eliberarea oraşului Raqqa, fieful din Siria al organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Un oficial din cadrul Consiliului civil din Raqqa, Omar Alloush, a declarat că printre combatanţii Stat Islamic care au părăsit zona se numără şi islamişti străini. Sâmbătă, Omar Alloush a declarat că teroriştii primiseră aprobarea să părăsească oraşul, luând cu ei aproximativ 400 de civili ca "scuturi umane". Civilii ar urma să fie eliberaţi după ce teroriştii vor ajunge în zone sigure.

Eliberarea oraşului Raqqa ar marca un moment crucial în ofensiva de a elimina reţeaua teroristă Stat Islamic din Siria şi Irak.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici