Militar american deţinut în Kuwait, "personaj-cheie" în cazul documentelor secrete difuzate

Un soldat american deţinut în Kuwait, suspectat că a divulgat o înregistrare video cu un raid mortal al armatei americane în Irak, este un "personaj-cheie" în cazul difuzării recente a mii de documente secrete privind războiul din Afganistan, a anunţat marţi Pentagonul.

31 afișări
Imaginea articolului Militar american deţinut în Kuwait, "personaj-cheie" în cazul documentelor secrete difuzate

Militar american deţinut în Kuwait, "personaj-cheie" în cazul documentelor secrete difuzate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soldatul Bradley Manning se află în prezent într-o închisoare militară americană din Kuwait.

El a fost inculpat la începutul lui iulie pentru încălcarea regulamentului militar. El este suspectat că a transmis site-ului de Internet Wikileaks o înregistrare video care prezintă raidul unui elicopter al armatei americane, care a provocat în 2007 moartea a doi angajaţi ai agenţiei de presă Reuters şi a mai multor persoane în Bagdad.

Conform purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell, soldatul Manning este "evident un personaj-cheie" în cazul celor aproximativ 92.000 de documente publicate duminică de Wikileaks, care prezintă detalii despre războiul din Afganistan începând din 2004.

Morrell, care se exprima marţi la postul MSNBC, nu a vrut să spună mai mult privind implicarea eventuală a lui Bradley Manning în aceste noi scurgeri de informaţii.

"Tot ce pot spune pe acest subiect este că el (Manning) e un personaj-cheie. Nu ştim încă în ce mod", a declarat Morrell.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici