Ministerul nord-coreean de Externe: Noua lege americană privind sancţiunile este un act criminal

Regimul nord-coreean consideră că nouă lege americană care înăspreşte sancţiunile împotriva Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord este un act criminal care justifică dezvoltarea de către Phenian a armelor nucleare, relatează agenţiile Tass şi Yonhap.

1537 afișări
Imaginea articolului Ministerul nord-coreean de Externe: Noua lege americană privind sancţiunile este un act criminal

Ministerul nord-coreean de Externe: Noua lege americană privind sancţiunile este un act criminal

"Adoptarea unui alt proiect de lege privind sancţiuni unilaterale impuse asupra unor ţări suverane de către Statele Unite este un act criminal. Încalcă în mod direct Carta ONU şi legea internaţională. Coreea de Nord respinge cu tărie şi condamnă aşa-numitele sancţiuni unilaterale ale SUA. Alte state trebuie, de asemenea, să se gândească serios la aceste acţiuni scandaloase şi ilegale din partea guvernului SUA", se arată într-un comunicat al ministerului nord-coreean de Externe.

Regimul stalinist de la Phenian apreciază că, prin aceste măsuri, Statele Unite justifică dezvoltarea armelor nucleare pe teritoriul Coreei de Nord.

"Campania de sancţiuni din partea SUA ar putea funcţiona în alte ţări, dar niciodată în Coreea de Nord. Sancţiunile nu reprezintă decât un efort de ultim moment din partea celor care sunt îngroziţi de seria de măsuri luate de Coreea de Nord, în succesiune rapidă, pentru a dezvolta o forţă nucleară sofisticată. Statele Unite ar face mai bine să decidă asupra modalităţilor de a-şi asigura securitatea în ţară decât să-şi piardă energia cu sancţiunile fără sorţi de izbândă la adresa Coreei de Nord", a precizat diplomaţia nord-coreeană.

Miercuri, preşedintele american Donald Trump a semnat proiectul de lege care prevede sancţiuni mai severe împotriva Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord. Congresul american a votat documentul săptămâna trecută. Trump a contestat proiectul de rezoluţie, întrucât consideră că unele dintre prevederi sunt în contradicţie cu Constituţia Statelor Unite, iar atribuţiile prezidenţiale în materie de politică externă au fost limitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici