Ministerul rus de Externe: Washingtonul se alimentează din ideologia primitivă a Războiului Rece

Ministerul rus de Externe a precizat, joi, că afirmaţiile vicepreşedintelui american Mike Pence legate de intenţia Rusiei de a diviza statele din Balcani şi de a destabiliza regiunea, scot în evidenţă mentalitatea de Război Rece a Washingtonului, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

491 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe: Washingtonul se alimentează din ideologia primitivă a Războiului Rece

Ministerul rus de Externe: Washingtonul se alimentează din ideologia primitivă a Războiului Rece

Mike Pence a făcut aceste declaraţii mericuri, efectuând o vizită oficială în Muntenegru. Podgorica a fost finalul turneului est-european al vicepreşedintelui american, care a participat la un summit al liderilor din Balcani şi a oferit reasigurări că Washingtonul îşi va respecta angajamentul de a-şi apăra aliaţii. În cadrul acestor întâlniri, Pence a afirmat că Rusia este un actor impredictibil ce vizează să destabilizeze regiunea.

Reacţia Moscovei nu s-a lăsat foarte mult aşteptată.

”Este regretabil să constatăm că Washingtonul se alimentează din ideologia primitivă a Războiului Rece, care este complet desprinsă de realitate”, a precizat Ministerul rus de Externe.

Ministerul de Externe de la Moscova a mai cerut Statelor Unite să nu mai defăimeze Rusia şi politica sa externă, despre care Ministerul precizează că este fundamentată pe respectul pentru aliaţi şi pe disponibilitatea de a coopera cu partenerii internaţionali.

Trump signed into law new sanctions against Russia on Wednesday, a move Moscow said amounted to a full-scale trade war and an end to hopes for better ties with the new U.S. administration.

Relaţiile dintre Washington şi Moscova au devenit tot mai tensionate în ultimul timp.Statele Unite au impus sancţiuni suplimentare Rusiei, din cauza presupusei implicări în scrutinul prezidenţial american. Rezoluţia Congresului SUA, semnată de preşedintele Donald Trump, menţine sancţiunile impuse de Administraţia Barack Obama şi prevede măsuri suplimentare împotriva unor indivizi implicaţi în anumite activităţi. Ca reacţie, Rusia a cerut Statelor Unite să-şi reducă personalul diplomatic până la 1 septembrie şi a anunţat confiscarea unor proprietăţi folosite de către diplomaţii americani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici