Ministru ucrainean: echipele de salvare nu pot duce medicamente, apă şi alimente în unele oraşe

Convoaiele umanitare nu pot transporta medicamente, apă şi alimente în unele oraşe, afirmă ministrul adjunct al Sănătăţii din Ucraina, potrivit Sky News.

169 afișări
Imaginea articolului Ministru ucrainean: echipele de salvare nu pot duce medicamente, apă şi alimente în unele oraşe

Viceministrul ucrainean al sănătăţii, Oleksii Laremenko, susţine că situaţia umanitară este dezastruoasă în Ucraina.

Politicianul a spus că forţele ruseşti continuă să vizeze zone rezidenţiale, spitale şi unităţi sociale din ţara devastată de război.

„În unele regiuni, coridoarele umanitare nu funcţionează şi nu putem aduce medicamente, apă şi alimente în oraşele noastre, în special în Mariupol, Cernigău şi în alte câteva oraşe. Este o situaţie foarte proastă şi ceea ce avem cu adevărat nevoie este să deschidem un coridor umanitar pentru a duce medicamente oamenilor din spitale", a spus Laremenko.

Viceministrul ucrainean a declarat că Ucraina a primit până în prezent peste 2.600 de tone de medicamente şi echipamente medicale, dar că ţara încă „are nevoie de mai mult".

Întrebat despre situaţia din oraşul asediat Mariupol, el a adăugat: „Nu am reuşit să aducem medicamente la Mariupol în ultimele 36 de zile. De fapt, nu avem o imagine clară despre cât de gravă este criza umanitară de acolo, dar a fost critică în ultimele câteva săptămâni".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici