Ministrul austriac de Interne acuză organizaţii umanitare de colaborare cu reţelele care aduc imigranţi în UE: Austria poate bloca rapid frontiera cu Italia

Wolfgang Sobotka, ministrul austriac de Interne, a denunţat marţi presupusa colaborare a organizaţiilor umanitare cu reţelele care transportă imigranţi din Africa spre Europa, avertizând că Austria poate bloca rapid frontiera cu Italia în cazul afluxului de refugiaţi.

329 afișări
Imaginea articolului Ministrul austriac de Interne acuză organizaţii umanitare de colaborare cu reţelele care aduc imigranţi în UE: Austria poate bloca rapid frontiera cu Italia

Ministrul austriac de Interne acuză organizaţii umanitare de colaborare cu reţelele care aduc imigranţi în UE: Austria poate bloca rapid frontiera cu Italia

"În 24 de ore, noi putem închide traficul prin punctul de frontieră Brenner", situat la frontiera Austriei cu Italia, "putem efectua controale cu militari", a declarat Wolfgang Sobotka, citat de revista Bild şi de agenţia ANSA.

"Cooperarea între aşa-numiţii salvatori şi mafia traficanţilor de imigranţi trebuie stopată. Trebuie să îi împiedicăm pe aşa-numiţii salvatori să ajungă în apele teritoriale ale Libiei şi să preia imigranţii direct de la traficanţi. Avem obiectivul de a închide ruta imigranţilor prin Marea Mediterană, de a stopa traficul cu ambarcaţiuni din nordul Africii; acest lucru trebuie făcut în apele teritoriale ale Libiei", a spus Wolfgang Sobotka.

Italia a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a face faţă afluxului de zeci de mii de imigranţi care vin din Africa pe Marea Mediterană.

Austria a avertizat de mai multe ori că va institui controale militare la punctul de frontieră Brenner, situat la frontiera cu Italia, în cazul în care afluxul de imigranţi extracomunitari se va intensifica.

Guvernul de la Roma a denunţat avertismentele Austriei. "Noi nu vom lua măsuri unilaterale; Viena trebuie să diminueze tonul şi să evite polemicile preelectorale", a declarat Mario Giro, adjunct al ministrului italian de Externe. În Austria sunt programate alegeri parlamentare pe 15 octombrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici