Ministrul de Externe al Turciei: Unele state arabe au avut o reacţie slabă în problema Ierusalimului, de teama SUA

Mevlut Cavasoglu, ministrul de Externe al Turciei, a criticat, marţi, ”reacţia slabă” a ţărilor arabe după decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Iersualimul drept capitala Israelului, relatează agenţia Anadolu, citată de site-ul Reuters.

696 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Turciei: Unele state arabe au avut o reacţie slabă în problema Ierusalimului, de teama SUA

Oficial turc: Unele state arabe au avut o reacţie slabă în problema Ierusalimului, de teama SUA

Cavusoglu a afirmat că statele arabe au avut reacţii ”slabe” de teama Washingtonului.

"Unele ţări arabe au avut răspunsuri slabe. Se pare că unii sunt foarte timizi în faţa Statelor Unite”, declarat ministrul turc de Externe.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a criticat dur decizia lui Trump privind Ierusalimul, a invitat la Ankara aproximativ 50 de lideri ai statelor musulmane pentru a adopta o poziţie comună în această problemă.

”Statele Unite cred că pot face ce vor pentru că sunt o putere la nivel global. Vom face apel către ţările care n-au recunoscut Palestina să o facă acum. Vrem ca Washingtonul să se răzgândească”, a adăugat oficialul turc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici