Ministrul de Externe din Yemen cere UE să intensifice presiunea asupra rebelilor Houthi

  • UE trebuie să intensifice presiunea asupra grupării Houthi, a declarat ministrul de Externe din Yemen.
  • Rebelii care controlează mai multe regiuni ale ţării au declanşat mai multe atacuri asupra navelor comerciale din Marea Roşie. Ei sunt în conflict cu administraţia ţării.
995 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe din Yemen cere UE să intensifice presiunea asupra rebelilor Houthi

Ministrul de Externe din Yemen cere UE să intensifice presiunea asupra rebelilor Houthi

Ministrul de externe al Yemen a cerut joi Uniunii Europene să crească presiunea asupra rebelilor aliaţi cu Iranul. UE îşi propune să lanseze propria sa misiune navală la Marea Roşie până la mijlocul lunii februarie, pentru a ajuta la protejarea navelor comerciale.

„Doar lovirea lor nu este suficient. Avem nevoie de soluţii pe termen mediu şi lung. UE are o abordare greşită. UE trebuie să exercite mai multă presiune asupra Houthi, cum ar fi desemnându-i drept grup terorist. Argumentul lor este că dacă adoptă acest lucru, atunci situaţia umanitară va agrava. Dar această abordare nu a funcţionat. Houthi încă şantajează comunitatea internaţională şi situaţia umanitară nu s-a îmbunătăţit”, a declarat Ahmed Awad bin Mubarak, ministrul de Externe al guvernului din Yemen, susţinut de Arabia Saudită, înaintea discuţiilor cu oficialii UE.

El a cerut mai mult sprijin din partea UE pentru construirea instituţiilor yemenite, cum ar fi paza de coastă. Ministrul a mai solicitat ca ajutorul umanitar să fie canalizat prin banca centrală din Aden.

„Houthi nu se vor opri niciodată... Ei au ideologia conform căreia, ca grup, au dreptul divin de a conduce în Yemen”, a precizat ministrul din Yemen.

Militanţii Houthi, care controlează cele mai populate părţi ale Yemenului, au lansat numeroase atacuri cu drone şi rachete asupra navelor care se îndreaptă spre şi dinspre Canalul Suez. Ei spun că acţiunile lor sunt o demonstraţie de solidaritate cu palestinienii. Atacurile au perturbat transportul maritim internaţional, determinând atacuri americane şi britanice asupra ţintelor Houthi din Yemen.

Joi, o explozie puternică s-a produs în Marea Roşie. Navele din zonă au fost avertizate să navigheze cu prudenţă, potrivit Sky News. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici