Ministrul de Externe, Peter Szijjarto:Tensiunile din Balcanii de Vest constituie un risc la adresa securităţii Ungarei

Tensiunile în creştere în regiunea Balcanilor de Vest reprezintă un risc serios la adresa securităţii Ungariei, a declarat ministrul de Externe, Peter Szijjarto, citat de agenţia de ştiri MTI.

3568 afișări
Imaginea articolului  Ministrul de Externe, Peter Szijjarto:Tensiunile din Balcanii de Vest constituie un risc la adresa securităţii Ungarei

Ministrul de Externe, Peter Szijjarto:Tensiunile din Balcanii de Vest constituie un risc la adresa securităţii Ungarei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Disputele teritoriale, pericolul reprezentat de extremismul religios şi creşterea riscului terorist în sud-estul Europei ar putea duce la reizbucnirea crizei refugiaţilor în Europa, a afirmat Szijjarto, cu ocazia Forumului Strategic de la Bled.

"Din acest motiv, instabilitatea în regiunea Balcanilor de Vest constituie un risc de securitate serios pentru Ungaria," a declarat ministrul, care a adăugat că această instabilitate ar putea permite imigranţilor să ajungă mai uşor la frontiera de sud a Ungariei.

Oficialul ungar a mai precizat că Ungaria nu poate face faţă de una singură unui eventual nou val de imigranţi şi are nevoie de ajutorul Uniunii Europene.

Ungaria recomandă UE să întreprindă două măsuri în această chestiune, a adăugat Szijjarto. În primul rând, ar trebui să urgenteze procesul de integrare în UE a statelor din regiunea Balcanilor de Vest. Iar în al doilea rând, statele UE ar trebui să sprijine ţările din această regiune în gestionarea fluxului de imigranţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici