Ministrul german de Externe: Berlinul urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Turcia

Sigmar Gabriel, ministrul de Externe al Germaniei, i-a transmis, sâmbătă, omologului său din Turcia că Berlinul îşi doreşte îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale cu Ankara, în contextul deteriorării relaţiilor diplomatice dintre cele două state, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

141 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe: Berlinul urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Turcia

Ministrul german de Externe: Berlinul urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Turcia

Maria Adebahr, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe, a declarat, sâmbătă, că Sigmar Gabriel a purtat o conversaţie telefonică cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, după ce autorităţile din Ankara au dispus eliberarea unui cetăţean german, activist pentru drepturile omului. Alţi 11 cetăţeni germani sunt în continuarea închişi în Turica, inclusiv patru persoane cu dublă cetăţenie, germană şi turcă.

”Ministrul nostru de Externe a afirmat foarte clar că Guvernul german rămâne interest să dialogheze cu Turcia şi să îmbunătăţească relaţiile dintre cele două state”, a precizat Adebahr.

Vineri, Sigmar Gabriel a afirmat că decizia autorităţilor turce de a elibera un activist pentru drepturile omului de cetăţenie germană reprezintă un semn al dezgheţării relaţiilor dintre Berlin şi Ankara.

Relaţiile între cele două state s-au deteriorat în urma acţiunilor punitive ale autorităţilor turce după tentativa eşuată de lovitură de state din iunie 2016.

În urma evenimentelor din luna iulie 2016, autorităţile turce au arestat peste 50.000 de persoane, iar 140.000 de funcţionari publici şi militari au fost suspendaţi din funcţii ori demişi. Persoanele vizate de anchete sunt suspectate că ar avea legătură cu Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat militară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici