Ministrul rus al Apărării acuză NATO că şi-a sporit misiunile de recunoaştere în apropierea frontierelor Rusiei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a acuzat marţi NATO că de-a lungul anului 2019 ar fi acţionat împotriva Rusiei prin creşterea numărului de misiuni de recunoaştere în apropierea frontierelor ruse, informează site-ul agenţiei de presă DPA.

601 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al Apărării acuză NATO că şi-a sporit misiunile de recunoaştere în apropierea frontierelor Rusiei

Ministrul rus al Apărării acuză NATO că şi-a sporit misiunile de recunoaştere în apropierea frontierelor Rusiei

Potrivit unor informaţii publicate de agenţia Interfax, Shoigu a declarat, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, că misiunile de recunoaştere aeriană ale NATO au crescut cu o treime anul acesta faţă de 2018.

De asemenea, el a adăugat că misiunile de recunoaştere la sol şi pe mare au crescut cu 40%, respectiv 24%.

„În fiecare an, NATO organizează aproximativ 40 de manevre cu tendinţe anti-ruse”, a spus ministrul.

Vladimir Putin a declarat că Rusia va continua să îşi dezvolte aşa-zisele arme hipersonice intercontinentale, care pot atinge viteze de câteva ori mai mari decât viteza sunetului.

DPA notează că relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate de câţiva ani, iar Kremlinul a investit în arsenalul său nuclear şi a făcut eforturi considerabile pentru a-şi spori influenţa pe scena internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
nato,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici