Ministrul turc de Externe susţine că RecepTayyip Erdogan nu este un dictator, ci un reformator

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat pentru agenţia de ştiri Dpa că preşedintele Turciei, RecepTayyip Erdogan, nu este un dictator, ci un reformator care a adus ţării sale toate libertăţile.

323 afișări
Imaginea articolului Ministrul turc de Externe susţine că RecepTayyip Erdogan nu este un dictator, ci un reformator

Ministrul turc de Externe susţine că Erdogan nu este un dictator, ci un reformator

"Erdogan nu este dictator. Erdogan a reformat această ţară. Erdogan a adus acestei ţări toate libertăţile, libertatea presei, libertatea de exprimare, drepturile omului. Dacă priviţi la toate reformele din ultimii 16 ani, Erdogan a făcut asta. Erdogan a câştigat toate alegerile democratice din Turcia din ultimii 16 ani", a declarat ministrul turc, într-un amplu interviu pentru agenţia germană.

"Dar în ultimii trei ani ne luptăm cu organizaţiile teroriste. Am înfrânt tentative de lovitură de stat în Turcia. Nu este o perioadă uşoară pentru noi. Iar atunci când luăm măsuri, de exemplu pentru a preveni o astfel de tentativă de lovitură de stat, Erdogan este etichetat drept dictator.
Vom reveni din nou la aceste zile de reformă. Dar mai întâi trebuie să ne asigurăm că teroriştii sunt învinşi", a completat Cavusoglu.

Întrebat în legătură cu aspiraţiile europene ale Turciei, ministrul de Externe de la Ankara a declarat că este "pregătit să discute orice cu Uniunea Europeană privind aderarea. Dar UE trebuie să decidă asta".

Cetăţenii turci sunt chemaţi pe data de 24 iunie să aleagă membrii Parlamentului, dar şi preşedintele ţării, ale cărui puteri au fost sporite în urma unui referendum controversat.

În urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie 2016, autorităţile turce au arestat peste 50.000 de persoane, iar 140.000 de funcţionari publici şi militari au fost suspendaţi din funcţii ori demişi. Persoanele vizate de anchete sunt suspectate că ar avea legătură cu Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat militară.

Deşi activiştii pentru democraţie, opoziţia, guvernele occidentale si UE au criticat măsurile punitive, Ankara insistă că este necesar să elimine în totalitate presupusa ameninţare reprezentată de mişcarea clericului Fethullah Gulen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici