Mitt Romney reduce diferenţa faţă de Barack Obama în sondaje dar are o problemă de imagine

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney a câştigat două puncte în intenţiile de vot în faţa preşedintelui în exerciţiu Barack Obama, dar personalitatea sa continuă să fie percepută negativ de electori, potrivit unui sondaj realizat de Wall Street Journal/NBC şi publicat marţi.

271 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney reduce diferenţa faţă de Barack Obama în sondaje dar are o problemă de imagine

Mitt Romney (Imagine:Mediafax Foto:AFP)

Potrivit sondajului, Obama obţine 48 la sută din intenţiile de vot, faţă de 44 la sută Romney, în timp ce la 26 iulie raportul era de 49 la sută faţă de 43 la sută. Marja de eroare este de plus sau minus 3,1 puncte.

Sondajul WSJ/NBC este primul după ce Romney a anunţat că l-a ales drept partener în tandemul republican pe congresmenul de Wisconsin (nord), Paul Ryan, membru al Camerei Reprezentanţilor şi cunoscut pentru conservatorismul său cu privire la problemele sociale şi un apărător al reducerii în marş forţat a cheltuielilor publice, în special a bugetelor sociale.

Sondajele naţionale trebuie interpretate cu prudenţă din cauza sistemului electoral american: alegerile prezidenţiale au loc stat cu stat şi oferă o importanţă disproporţionată teritoriilor în care cursa este strânsă.

Obama şi Romney îşi concentrează eforturile asupra a zeci de state potenţial decisive, cum ar fi Ohio (nord) şi Nevada (vest), unde preşedintele a mers marţi.

În timp ce Romney urmează să fie învestit oficial candidat al partidului republican săptămâna viitoare în cadrul convenţiei formaţiunii care va avea loc la Tampa, în Florida, sondajul WSJ/NBC indică o problemă persistentă pentru imaginea fostului antreprenor multimilionar.

Doar 24 la sută dintre persoanele chestionate cred că Romney ar apăra mai bine drepturile femeilor, faţă de 54 la sută care cred acest lucru despre Obama. Dacă 30 la sută consideră că acesta se preocupă de americanii din clasa de mijloc, 52 la sută afirmă acest lucru în legătură cu preşedintele în exerciţiu. În plus, dacă 36 la sută susţin că Romney "împărtăşeşte atitudinile" lor, 44 la sută spun acest lucru despre Obama.

În schimb, preşedintele suferă de un deficit de încredere în privinţa economiei, un dosar care ar putea fi decisiv la 6 noiembrie dar care a trecut pe plan secund în ultimele zile, odată cu dezvoltarea controversei privind finanţarea protecţiei sociale - generate de alegerea lui Ryan - şi problema avortului.

Astfel la întrebarea cine are "idei bune pentru ameliorarea economiei", 44 la sută au răspuns Romney şi 38 la sută Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici