„Molka”, fenomenul de spionaj sexual, continuă în Coreea de Sud: Un prezentator de ştiri a demisionat

Un cunoscut prezentator TV din Coreea de Sud a demisionat după ce ar fi fost acuzat că a fotografiat zonele intime ale mai multor femei, fără acordul acestora, incidentul fiind cel mai recent caz din scandalul „Molka”, fenomenul de spionaj sexual, transmite The Guardian.

21661 afișări
Imaginea articolului „Molka”, fenomenul de spionaj sexual, continuă în Coreea de Sud: Un prezentator de ştiri a demisionat

„Molka”, fenomenul de spionaj sexual, continuă în Coreea de Sud: Un prezentator de ştiri a demisionat

Kim Sung-joon a demisionat, luni, din funcţia de prezentator TV de la SBS, după ce ar fi fost prins în flagrant în timp ce fotografia femei cu telefonul mobil la o staţie de metrou din capitala Coreei de Sud, săptămâna trecută, a anunţat agenţia de ştiri Yonhap.

Bărbatul a fost reţinut la scurt timp după incident, un martor fiind cel care le-a avertizat pe femei şi care a informat autorităţile, scrie The Guardian.

Kim ar fi negat iniţial acuzaţiile, dar a fost mai apoi confruntat cu dovezi clare, găsite pe telefonul acestuia. Bărbatul nu a fost încarcerat, dar se află sub investigaţie, relatează presa locală.

Prezentatorul de ştiri şi-ar fi cerut iertare de la victime şi de la fostul angajator. Kim, în vârstă de 55 de ani, s-a alăturat postului SBS în 1991 şi a devenit o persoană cunoscută în rolul său de prezentator de ştiri.  

Raphael Rashid, un jurnalist din Seoul, spune că SBS a scris despre caz – fără a numi pe cel acuzat – pe platforma online a publicaţiei, dar a adăugat că articolul a fost şters imediat după ce Kim a fost identificat oficial.

Adăugând că numele bărbatului este printre cele mai căutate subiecte pe Twitter şi Naver, un motor de căutare popular din Coreea de Sud, Rashid a adăugat că acest lucru se datorează faptului că „este vorba despre o personalitate de televiziune”. „Să fim serioşi. Noi crime din seria #Molka au loc zilnic. Au loc aşa de multe cazuri încât ar fi prea multe pentru posturile de ştiri”, a mai spus Rashid.

„Molka” este un fenomen îngrijorător care a luat amploare în Coreea de Sud şi a atins proporţii astronomice în ultimii ani, caz despre care a relatat şi Mediafax.ro.

În medie, aproape 18 cazuri „molka” erau raportate în fiecare zi în 2017, potrivit Poliţiei din Coreea de Sud. Numărul crimelor din seria „molka” a crescut de la 1.353 în 2011 la peste 6.000 în 2017.

Numărul adevărat ar fi mult mai mare, dar, având în vedere că multe femei nu ştiu când sunt fotografiate sau filmate, iar altele nu vor să depună plângeri oficiale la autorităţi, numărul real nu este cunoscut deocamdată. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici