Monitor.bg: Autorul atacului de la Burgas a intrat pe teritoriul Bulgariei din România. SRI: Nu comentăm informaţia, Serviciul a adoptat măsurile de prevenire

Autorul atacului de miercuri de la Burgas, în care au fost ucise şapte persoane, a pătruns pe teritoriul Bulgariei pe la Ruse, venind din România, relatează site-ul Monitor.bg.

2567 afișări
Imaginea articolului Monitor.bg: Autorul atacului de la Burgas a intrat pe teritoriul Bulgariei din România. SRI: Nu comentăm informaţia, Serviciul a adoptat măsurile de prevenire

Monitor.bg: Autorul atacului de la Burgas a intrat pe teritoriul Bulgariei din România

Potrivit site-ulului monitor.bg, aceasta este "principala ipoteză" a anchetatorilor.

Teroristul sinucigaş, care a vizat un autocar cu turişti israelieni, locuia chiar la Ruse, potrivit monitor.bg, citat de ProTV. Aceeaşi sursă a anunţat că o imagine cu faţa autorului atacului, surprinsă de camerele de supraveghere, a fost trimisă la poliţia din Ruse.

Poliţişti bulgari, cu fotografia presupusului atacator în mână, au mers joi la apartamente de lux din Ruse închiriate străinilor, pentru a întreba dacă acesta a locuit acolo, potrivit site-ului.

Investigatorii nu exclud ca atacatorul să fi fost ajutat de bulgari să îşi găsească un loc în care să stea şi să exploreze zona aeroportului din Burgas.

Autorul atentatului de pe aeroportul din Burgas, soldat cu moartea a şase persoane, dintre care cinci israelieni, a petrecut cel puţin patru zile în Bulgaria înaintea atacului, potrivit ministrului de Interne, Ţvetan Ţvetanov, relatează site-ul Novinite.com.

Conform sursei, care citează Parchetului din Burgas, înaintea atacului, bărbatul a petrecut ceva vreme în staţiunea Ravda, situată la sud de Nesebar. El a încercat să închirieze o maşină, dar proprietarul a devenit suspicios în legătură cu permisul de conducere şi a refuzat să încheie afacerea. Pentru moment nu sunt disponibile alte detalii în legătură cu această informaţie.

Sorin Sava, şeful Biroului de presă al SRI, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Serviciul nu comentează informaţiile apărute în presa bulgară cu privire la autorul atactului de la Burgas, precizând că SRI a adoptat toate măsurile necesare de prevenire a riscurilor teroriste.

"SRI nu comentează informaţia apărută în presa bulgară. SRI monitorizează în permanenţă evoluţia ameninţărilor teroriste la adresa României, în cooperare cu partenerii externi ai Serviciului pentru realizarea măsurilor de prevenire a oricărui potenţial risc la adresa securităţii naţionale", a declarat Sava, după ce a fost întrebat dacă SRI are o poziţie legată de informaţiile apărute în presa bulgară.

"SRI a adoptat măsurile necesare pentru cunoaşterea posibilelor situaţii generatoare de riscuri teroriste pe teritoriul naţional", a precizat Sava.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici