MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump sugerează că Rusia a sistat acţiunile contra SUA / Liderul de la Casa Albă susţine că este dur faţă de Moscova

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri după-amiază că Moscova a sistat acţiunile împotriva Statelor Unite, deşi serviciile secrete americane atrag atenţia că ingerinţele ruse continuă, liderul de la Casa Albă subliniind că a avut cea mai dură abordare faţă de Rusia.

1874 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump sugerează că Rusia a sistat acţiunile contra SUA / Liderul de la Casa Albă susţine că este dur faţă de Moscova

Donald Trump crede că Rusia a sistat acţiunile contra SUA / El susţine că este dur faţă de Moscova

Întrebat de jurnalişti miercuri după-amiază, la Casa Albă, dacă Rusia are în continuare acţiuni împotriva Statelor Unite, Donald Trump a răspuns: "Nu".

"Suntem foarte bine, probabil la fel de bine cum a fost cineva vreodată în relaţia cu Rusia. Şi nu a fost niciun preşedinte vreodată la fel de dur cum am fost eu faţă de Rusia", a spus Donald Trump, citat de agenţia Reuters, înaintea unei şedinţe cu membrii Administraţiei de la Washington.

Casa Albă dezminte că Donald Trump ar crede că Rusia nu mai are acţiuni antiamericane

Casa Albă a explicat, miercuri seară, că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu a negat că Rusia ar avea acţiuni antiamericane, subliniind că liderul SUA a răspuns negativ cererilor jurnaliştilor de a-i adresa întrebări, informează site-ul agenţiei Reuters.

Preşedinţia SUA susţine că este vorba de o neînţelegere. "Preşedintele a răspuns «nu» în sensul că nu răspunde la întrebări", explică Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. "Preşedintele şi Administraţia sa depun eforturi pentru a se asigura că Rusia nu se va mai implica în procesul electoral american aşa cum a procedat în trecut. Donald Trump i-a spus clar preşedintelui rus Vladimir Putin să nu se implice în alegerile din SUA", a precizat oficialul citat.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a afirmat Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici