MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Jeffrey Bonvicin: Alianţa Nord-Atlantică nu este în criză/ Donald Trump exercită presiuni pentru a obţine cooperarea aliaţilor

Alianţa Nord-Atlantică nu trece printr-o criză în momentul de faţă, preşedintele american Donald Trump punând puţin mai multă presiune pe aliaţi pentru a se asigura că aceştia fac tot ceea ce au promis că vor realiza, afirmă Jeffrey Bonvicin, consilier principal la Laboratorul Naţional Nord-Vest Pacific, într-un interviu acordat MEDIAFAX şi Monitorului Apărării.

242 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Jeffrey Bonvicin: Alianţa Nord-Atlantică nu este în criză/ Donald Trump exercită presiuni pentru a obţine cooperarea aliaţilor

INTERVIU Jeffrey Bonvicin: Alianţa Nord-Atlantică nu este în criză/ Donald Trump exercită presiuni pentru a obţine cooperarea aliaţilor

Jeffrey Bonvicin a vorbit, într-un amplu interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS), despre rolul României în cadrul NATO, despre bugetul pentru Apărare şi despre aşteptările Alianţei.

"Nu cred că trecem printr-o criză transatlantică în momentul de faţă. Cred că avem un preşedinte care pune puţin mai multă presiune pe aliaţi pentru a se asigura că aceştia fac tot ceea ce au promis că vor face în trecut. Această problemă există de câţiva ani", a declarat Bonvicin.

Cât priveşte securitatea, acesta spune că: "Cred că România poate fi un lider în acest domeniu, cred că România are o expertiză foarte bună şi cred că avem nevoie de aşa ceva, în special în tehnologie. În domeniul cibernetic, România este cunoscută pentru experţii săi extraordinari şi avem nevoie de specialişti în cibernetică, pentru că ne dezvoltăm armamentul, în timp ce suntem mai activi, în timp ce adversarii noştri ne folosesc propria tehnologie şi reţelele sociale împotriva noastră".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici