MONITORUL APĂRĂRII | Rusia anunţă că monitorizează atent activităţile navelor militare NATO din Marea Neagră

Flota militară rusă urmăreşte atent activităţile unui distrugător britanic şi unei fregate canadiene care se află în Marea Neagră, a anunţat miercuri seară Administraţia Vladimir Putin, conform agenţiei de presă Tass.

729 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia anunţă că monitorizează atent activităţile navelor militare NATO din Marea Neagră

Rusia anunţă că monitorizează atent activităţile navelor militare NATO din Marea Neagră

"Forţele şi echipamentele Flotei Mării Negre au început să urmărească activităţile distrugătorului britanic HMS Duncan şi fregata canadiană HMCS Toronto, care au pătruns în Marea Neagră pe 2 iulie", a anunţat miercuri seară Centrul Naţional rus de Coordonare în domeniul Apărării.

Cele două nave NATO sunt urmărite de vasul antisubmarin Kasimov şi de nava de patrulare Pitlivi.

"Avioane de vânătoare ale Forţelor navale, precum şi sistemele antirachetă Bal şi Bastion au fost activate în zonele respective", a precizat Centrul de Coordonare, subliniind că sunt efectuate şi operaţiuni de supraveghere electronică.

În perioada 1-12 iulie, în Marea Neagră, în largul Ucrainei, se desfăşoară Exerciţiul "Briza Mării 2019" ("Sea Breeze 2019"), la care participă nave şi militari din 19 ţări, inclusiv din Statele Unite şi Marea Britanie.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
rusia,
nato,
m.neagră

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici