Natalia Veselniţkaia, avocata rusă care s-a întâlnit cu fiul cel mare al lui Trump în timpul campaniei prezidenţiale: Congresul SUA nu este interesat de mărturia mea privind întrevederea cu Donald Trump Jr

Avocata rusă Natalia Veselniţkaia a declarat joi că autorităţile americane nu sunt interesate de mărturia ei cu privire la întrevederea cu Donald Trump Jr., din 9 iunie 2016, întrucât nu vor să afle adevărul, relatează site-ul agenţiei Tass.

360 afișări
Imaginea articolului Natalia Veselniţkaia, avocata rusă care s-a întâlnit cu fiul cel mare al lui Trump în timpul campaniei prezidenţiale: Congresul SUA nu este interesat de mărturia mea privind întrevederea cu Donald Trump Jr

Natalia Veselniţkaia, avocata rusă care s-a întâlnit cu fiul cel mare al lui Trump în timpul campaniei prezidenţiale: Congresul SUA nu este interesat de mărturia mea privind întrevederea cu Donald Trump Jr (Imagine: 123rf.com)

"Nu au nevoie de mine acolo [în Congres]. În acest moment, nu au nevoie de adevăr, ci au nevoie de un duşman", a spus Veselniţkaia, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya 24.

Avocata rusă consideră că situaţia este cauzată de încercările de a deteriora reputaţia preşedintelui american Donald Trump sau de "a continua escaladarea conflictului american cu Rusia".

Anterior, Natalia Veselniţkaia declarase că este pregătită să depună mărturie în faţa Congresului american, dacă va primi garanţii de securitate. Totodată, Veselniţkaia a precizat că este un avocat privat, care nu are nicio legătură cu Kremlinul, şi că nu a obţinut niciodată informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Întrevederea dintre Donald Trump Jr. şi Natalia Veselniţkaia a avut loc la 9 iunie 2016, în Turnul Trump din New York. Trump Jr. susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale, Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.

La 11 iulie, Donald Trump Jr. a publicat email-uri prin care confirmă că a discutat, în campania electorală pentru prezidenţiale, cu o avocată rusă care susţinea că deţine informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat Hillary Clinton, dar că Natalia Veselniţkaia nu i-a transmis nicio informaţie relevantă.

La 21 iulie, procurorul special Robert Mueller, cel care coordonează investigaţia privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană, a transmis Casei Albe să salveze documentele despre întrevederea lui Donald Trump Jr. cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, întrucât acestea sunt relevante pentru anchetă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici