NATO analizează posibilităţi pentru intensificarea operaţiunilor de asistenţă în Afganistan

Alianţa Nord-Atlantică analizează modalităţi pentru intensificarea operaţiunilor de asistenţă în Afganistan, pe fondul preocupărilor privind abilităţile serviciilor de securitate afgane de a combate insurgenţii talibani, informează site-ul agenţiei Reuters.

359 afișări
Imaginea articolului NATO analizează posibilităţi pentru intensificarea operaţiunilor de asistenţă în Afganistan

NATO analizează posibilităţi pentru intensificarea operaţiunilor de asistenţă în Afganistan

"Situaţia se înrăutăţeşte, nu este atât de stabilă cum ne aşteptam", a declarat generalul Hans-Lothar Domroese, un veteran din Afganistan şi un reprezentant german în NATO.

"Dacă nu menţinem prezenţa militară, Afganistanul se va îndrepta spre instabilitate şi există un risc semnificativ să fie o criză semnificativă", a explicat generalul german.

Reprezentanţii statelor NATO se vor întâlni la începutul lunii decembrie pentru a decide viitorul Misiunii Susţinere Determinată (Resolute Support), operaţiunea noncombatantă lansată în ianuarie, care are scopul instruirii şi oferirii de asistenţă serviciilor de securitate afgane.

Statele Unite au anunţat acum câteva săptămâni că vor menţine prezenţa militară în Afganistan în 2016 şi 2017.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici