NATO: Circa 20.000 de militari ruşi sunt staţionaţi la frontierele Ucrainei

Rusia continuă să suplimenteze efectivele staţionate la frontierele Ucrainei, în prezent, în această zonă, fiind mobilizaţi 20.000 de militari ruşi, afirmă Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general NATO.

496 afișări
Imaginea articolului NATO: Circa 20.000 de militari ruşi sunt staţionaţi la frontierele Ucrainei

NATO: Circa 20.000 de militari ruşi sunt staţionaţi la frontierele Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia a prezentat NATO ca pe o sperietoare pentru a justifica suplimentarea efectivelor şi agresiunile împotriva Ucrainei", afirmă Vershbow pe propriul cont de Twitter.

"Scopul existenţei Alianţei Nord-Atlantice este apărarea aliaţilor. Agresiunile Rusiei împotriva Ucrainei nu pot fi justificate. Rusia a încălcat legislaţia internaţională fără nicio justificare, a invadat Ucraina, susţine insurgenţii separatişti. În prezent, circa 20.000 de militari ruşi sunt la frontierele estice ale Ucrainei", a precizat Alexander Vershbow.

Săptămâna trecută, generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, afirma că la frontierele Ucrainei sunt staţionaţi circa 12.000 de militari ruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici