NATO consideră "importantă" reducerea efectivelor ruse din apropierea Ucrainei, dar menţine vigilenţa

  • Alianţa Nord-Atlantică salută reducerea efectivelor ruse din apropierea Ucrainei, dar menţine vigilenţa
  • Oficial NATO: "Orice paşi în sensul detensionării situaţiei ar fi importanţi şi destul de mult aşteptaţi"
  • Rusia a anunţat că va începe retragerea militarilor mobilizaţi în ultimele săptămâni în regiunea Crimeea şi în apropierea frontierelor Ucrainei
986 afișări
Imaginea articolului NATO consideră "importantă" reducerea efectivelor ruse din apropierea Ucrainei, dar menţine vigilenţa

Alianţa Nord-Atlantică a salutat, joi seară, decizia Rusiei de reducere a efectivelor militare poziţionate în apropierea frontierelor Ucrainei, dar menţine vigilenţa în regiune, a declarat un oficial NATO citat de agenţia Reuters.

"Orice paşi în sensul detensionării situaţiei ar fi importanţi şi destul de mult aşteptaţi", a afirmat un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Alianţa Nord-Atlantică rămâne vigilentă şi vom continua să monitorizăm atent suplimentarea nejustificată a trupelor de către Rusia pe teritoriul şi în apropierea Ucrainei", a precizat oficialul NATO.

Rusia a anunţat că va începe retragerea efectivelor militare suplimentare mobilizate în ultimele săptămâni în regiunea Crimeea, anexată în 2014, şi în apropierea frontierelor Ucrainei. Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că exerciţiile militare s-au încheiat. Retragerea efectivelor militare ruse suplimentare mobilizate în apropierea frontierelor Ucrainei va începe vineri şi ar urma să se încheie pe 1 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici