NATO: Dialogul la nivel militar cu Rusia trebuie menţinut, pentru evitarea incidentelor

Dialogul la nivel militar între Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia trebuie menţinut, pentru evitarea oricărui incident în această perioadă de tensiuni din cauza crizei ucrainene, au stabilit miercuri ţările membre NATO.

161 afișări
Imaginea articolului NATO: Dialogul la nivel militar cu Rusia trebuie menţinut, pentru evitarea incidentelor

NATO: Dialogul la nivel militar cu Rusia trebuie menţinut, pentru evitarea incidentelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Miniştrii i-au cerut secretarului general NATO să examineze mijloacele de reluare a contactelor la nivel de experţi militari", a anunţat miercuri ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

NATO a suspendat în aprilie cooperarea la nivel practic cu Rusia, ca reacţie la anexarea Crimeei.

Steinmeier a insistat asupra necesităţii relansării dialogului cu Moscova.

"Cele 28 de state membre sunt de acord ca, în această perioadă tensionată, să fie menţinut un dialog între militarii NATO şi Rusia, pentru evitarea oricărui incident", precizează Biroul de presă al NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici