NATO spune că retorica nucleară a Rusiei este periculoasă şi iresponsabilă

NATO a criticat duminică Rusia pentru retorica sa nucleară "periculoasă şi iresponsabilă", la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus.

1370 afișări
Imaginea articolului NATO spune că retorica nucleară a Rusiei este periculoasă şi iresponsabilă

"NATO rămâne vigilentă şi monitorizăm îndeaproape situaţia. Nu am văzut nicio schimbare în postura nucleară a Rusiei care să ne determine să ne ajustăm propria poziţie", a declarat un purtător de cuvânt al NATO, informează agenţia Reuters.

Alianţa Nord-Atlantică transmite că declaraţiile lui Putin sunt înşelătoare.

"Aliaţii NATO acţionează cu respectarea deplină a angajamentelor lor internaţionale. Rusia şi-a încălcat în mod constant angajamentele privind controlul armamentului, cel mai recent suspendându-şi participarea la Tratatul Noul START", a adăugat purtătorul de cuvânt al NATO.

Vladimir Putin a anunţat sâmbătă seară că Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus, marcând astfel prima dată de la mijlocul anilor '90 încoace când Moscova va amplasa astfel de arme în afara ţării.

Administraţia de la Kiev a criticat planul lui Putin spunând că Rusia "a luat Belarusul ca ostatic nuclear".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici