NATO va trimite echipamente în Ucraina pentru apărarea împotriva armelor chimice şi nucleare

Liderii NATO se pregătesc să trimită echipamente în Ucraina pentru apărarea împotriva armelor chimice şi nucleare, a declarat şeful alianţei, Jens Stoltenberg.

960 afișări
Imaginea articolului NATO va trimite echipamente în Ucraina pentru apărarea împotriva armelor chimice şi nucleare

NATO va trimite echipamente în Ucraina pentru apărarea împotriva armelor chimice şi nucleare

Vorbind miercuri, Stoltenberg a declarat că se aşteaptă ca, în cadrul unui Summit care va avea loc mâine, grupul să convină să ofere Ucrainei "sprijin suplimentar", inclusiv echipamente pentru "protecţia împotriva ameninţărilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare", precum şi asistenţă în domeniul securităţii cibernetice.

Iniţiativa ar fi prima dată când statele membre NATO au trimis provizii în Ucraina în mod special pentru a contracara armele de distrugere în masă, pe fondul temerilor tot mai mari din capitalele occidentale că Moscova le-ar putea folosi.

"Suntem îngrijoraţi de utilizarea armelor chimice sau biologice", a declarat Stoltenberg, adăugând că NATO a remarcat "retorica periculoasă privind aremele nucleare" a preşedintelui rus Vladimir Putin. "Orice folosire a armelor chimice ar schimba total natura conflictului ... şi ar avea consecinţe de mare anvergură".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici