NATO vrea un schimb de informaţii cu Rusia despre ameninţările aeriene

Polonia, Norvegia şi Turcia intenţionează să creeze o reţea de avertizare antiaeriană prin intermediul căreia va exista un schimb de informaţii cu Rusia, anunţă ministrul polonez al Apărării, citat de pagina online a RIA Novosti.

20 afișări
Imaginea articolului NATO vrea un schimb de informaţii cu Rusia despre ameninţările aeriene

NATO vrea un schimb de informaţii cu Rusia despre ameninţările aeriene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În mod sigur vom crea un centru de acest fel. Noi considerăm că este un important element de cooperare cu partenerii din est", afirmă Bogdan Klich.

Un purtător de cuvânt al Ministerului polonez al Apărării a explicat ulterior că este vorba de o iniţiativă de cooperare a Poloniei, Norvegiei şi Turciei. Armata americană a refuzat să comenteze, subliniind că problema trebuie discutată de oficiali din cadrul NATO.

Potrivit ministrului polonez al Apărării, sediul reţelei de supraveghere va fi la Varşovia, iar Rusia va primi informaţii de la radare din Norvegia, Polonia şi Turcia. În schimb, Rusia va oferi NATO informaţii similare despre operaţiunile aeriene.

Klich a explicat că noul proiect este un exemplu al intenţiei NATO de a restabili în totalitate relaţiile cu Rusia, suspendate după conflictul din Osetia de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici