Negociator ucrainian: Ucraina este deschisă să discute "modele non-NATO" pentru viitorul său

Ucraina nu este dispusă să facă compromisuri în privinţa integrităţii sale teritoriale în cadrul discuţiilor cu Rusia, dar este deschisă să discute "modele non-NATO" pentru viitorul său, a declarat unul dintre negociatorii săi pentru Fox News.

6411 afișări
Imaginea articolului Negociator ucrainian: Ucraina este deschisă să discute "modele non-NATO" pentru viitorul său

Negociator ucrainian: Ucraina este deschisă să discute "modele non-NATO" pentru viitorul său

Ucraina a urmărit aderarea la Uniunea Europeană şi la NATO. Preşedintele rus Vladimir Putin a citat posibila aderare a Ucrainei la NATO ca dovadă a ceea ce el consideră a fi agresiunea NATO faţă de Rusia.

"Răspunsul pe care îl primim din partea ţărilor NATO este că nu sunt pregătite nici măcar să discute despre aderarea la NATO, nu pentru următoarea perioadă de cinci sau zece ani", a declarat negociatorul David Arakhamia pentru Fox News.

"Suntem pregătiţi să discutăm unele modele non-NATO. De exemplu, ar putea exista garanţii directe din partea diferitelor ţări, precum SUA, China, Marea Britanie, poate Germania şi Franţa. Suntem deschişi să discutăm astfel de lucruri într-un cerc mai larg, nu doar în cadrul discuţiilor bilaterale cu Rusia, ci şi cu alţi parteneri".

Delegaţiile din Ucraina şi Rusia au avut două runde de discuţii de când Rusia a lansat o invazia.

Joi, părţile au convenit să deschidă coridoare umanitare pentru a permite civililor să iasă din unele zone de luptă, deşi au existat întârzieri în punerea lor în aplicare.

Următoarea rundă de discuţii urmează să aibă loc luni, potrivit părţii ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici