Negocierile pentru un nou premier în Liban se amână. Ţara trece prin cea mai mare criză

  • Negocierile din Liban pentru un nou premier s-au amânat
  • Guvernul libanez a demisionat, în bloc, după explozia din Portul Beirut
  • Libanul se confruntă cu cea mai mare criză economică din istoria ţării
301 afișări
Imaginea articolului Negocierile pentru un nou premier în Liban se amână. Ţara trece prin cea mai mare criză

FOTO: Profimedia

Libanul încă nu are un premier, deşi ţara e distrusă, în urma exploziei din Portul Beirut. Preşedintele Michel Aoun a amânat cu o săptămână consultările pentru formarea unui nou Guvern. Discuţiile ar fi trebuit să înceapă, astăzi, şi era de aşteptat să fie evaluat liderul muslman Saad al-Hariri. Cu toate acestea, au existat voci politice, în ultimele 24 de ore, care s-au arătat rezervate faţă de nominalizarea lui Hariri. El a demisionat, din funcţia de prim-ministru, în urmă cu un an, după organizarea unor proteste în masă. Pe de cealaltă parte, sunt şi lideri care nu găsesc oportună nicio altă amânare.

Îţi readuc aminte că Libanul e foarte afectat de explozia uriaşă din Portul Beirut. 2.750 de tone de nitrat de amoiu au sărit în aer, atunci. Peste 190 de oameni au murit şi alţi 6.000 au fost răniţi. În jur de 300.000 de oameni au rămas fără case. În urma incidentului, întregul Guvern a demisionat.

Îţi mai spun şi că ţara se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istoria ei recentă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici