"Nelson Mandela tocmai a murit”: GAFA pentru care un ministru chilian şi-a cerut scuze pe TWITTER - FOTO

Noul ministru chilian al Culturii, scriitorul Roberto Ampuero, şi-a cerut scuze luni, după ce i-a adus un omagiu postum, însă prematur, într-un mesaj postat pe Twitter, fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat la Pretoria.

1267 afișări
Imaginea articolului "Nelson Mandela tocmai a murit”: GAFA pentru care un ministru chilian şi-a cerut scuze pe TWITTER - FOTO

Nelson Mandela (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nelson Mandela tocmai a murit, unul dintre luptătorii cei mai înţelepţi şi generoşi pentru demnitate, egalitate şi drepturile omului... Doliu pentru Madiba (numele de clan al liderului sud-african)", se putea citi în acest mesaj postat pe contul de Twitter al ministrului, numit în funcţie duminică.

Ampuero şi-a cerut scuze două ore mai târziu, anunţând că este vorba despre o confuzie. "I se poate întâmpla oricui", a declarat el într-un mesaj postat pe Twitter.

"Am reacţionat la fel cum ar fi făcut oricine altcineva, însă bineînţeles că ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că Nelson Mandela este în viaţă", şi-a cerut el scuze.

Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, a petrecut a patra noapte într-un spital din Pretoria, unde se află într-o stare gravă, în urma recidivei unei infecţii pulmonare.

Spaniolul Rafael Nadal, învingător duminică la Roland-Garros pentru a opta oară, a publicat şi el, luni, pe contul său de Twitter, un mesaj postum prematur dedicat lui Mandela, pe care l-a retras rapid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici