Nigeria poartă tratative pentru eliberarea fetelor răpite din oraşul Chibok de gruparea Boko Haram

Statul nigerian se află în tratative pentru eliberarea fetelor răpite în 2014 din oraşul Chibok ce sunt în continuare ţinute ostatice de către gruparea teroristă Boko Haram, a declarat Muhammadu Buhari, preşedintele Nigeriei, citat de Reuters.

323 afișări
Imaginea articolului Nigeria poartă tratative pentru eliberarea fetelor răpite din oraşul Chibok de gruparea Boko Haram

Nigeria poartă tratative pentru eliberarea fetelor răpite din oraşul Chibok de gruparea Boko Haram

Peste 200 de eleve au fost răpite pe 14 aprilie 2014, din oraşul Chibok. La scurt timp de la răpire, gruparea teroristă a publicat o înregistrare video şi a solicitat un schimb de prizonieri. Liderul grupării, Abubakar Shekau, a declarat că fetele au fost convertite la islam şi a ameninţat că vor fi obligate să se căsătorească cu luptătorii sau vor fi vândute pe piaţa de trafic de persoane.

Unele dintre acestea au reuşit să scape, dar se crede că în continuare aproximativ 195 dintre acestea sunt ţinute în continuare în captivitate.

Răpirea celor 276 de eleve a atras critici din partea comunităţii internaţionale, prin campania "Aduceţi-ne fetele înapoi acasă" (Bring Back Our Girls).

Potrivit organizaţiei Amnesty International, circa 2.000 de copii au fost răpiţi de Boko Haram din 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici