Noi posibile fragmente ale avionului dispărut, observate de sateliţi în Oceanul Indian. Autorităţile au găsit o posibilă explicaţie pentru obiectele plutitoare - VIDEO

Mai multe avioane se vor alătura operaţiunilor de căutare ale zborului MH 370, care a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. Franţa a furnizat Malaysiei imagini filmate prin satelit care surprind noi fragmente ce ar putea aparţine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines dispărut de două săptămâni.

4435 afișări
Imaginea articolului Noi posibile fragmente ale avionului dispărut, observate de sateliţi în Oceanul Indian. Autorităţile au găsit o posibilă explicaţie pentru obiectele plutitoare - VIDEO

Mai multe avioane se alătură căutărilor zborului MH 370. Autorităţile au găsit o posibilă explicaţie pentru obiectele plutitoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 12:40 - Un satelit francez a captat imagini cu posibile obiecte care plutesc în apropierea zonei de căutare a avionului.

"Este vorba de obiecte plutitoare observate pe Culoarul sudic", precizează Ministerul malaysian al Transporturilor.

Imaginile au fost transmise echipelor de căutare australiene aflate în perimetrul unde s-ar fi putut prăbuşi avionul.

UPDATE 08:10 - Mai multe avioane se alătură căutărilor

Adjunctul premierului australian, Warren Truss, a declarat că atâta timp cât există speranţă, căutările vor continua, informează CNN.

Un oficial australian responsabil cu căutările avionului a declarat că unul dintre obiectele găsite este un palet de lemn. Utilizarea paleţilor de lemn este comună în industria aeriană: ”Este un posibil indiciu, însă paleţii sunt folosiţi şi în industria navală”.

Oficialii australieni au declarat că zona de căutare se schimbă odată cu mişcarea obiectelor din apă.

China a anunţat sâmbătă că deţine imagini filmate prin satelit care surprind noi fragmente ce ar putea aparţine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines dispărut de două săptămâni.

Imaginea publicată de autorităţi arată un obiect cu dimensiunea de 22,5 metri / 13 metri. Obiectul se află la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de locul în care au fost observate alte obiecte plutitoare, de către australieni.

Autoritatea australiană pentru siguranţa maritimă a negat informaţiile conform cărora echipele de căutare ar fi găsit fragmente ale avionului Boeing 777 dispărut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici