Noi proteste la Paris faţă de reforma pensiilor

Sâmbătă, protestatarii au ieşit din nou pe străzile capitalei franceze pentru a se opune controversatelor planuri de reformă a pensiilor ale guvernului.

271 afișări
Imaginea articolului Noi proteste la Paris faţă de reforma pensiilor

Noi proteste la Paris faţă de reforma pensiilor

Protestele de la Paris, convocate de partidul de stânga La France Insoumise (LFI) şi de mai multe organizaţii de tineret, au fost cele mai recente din mai multe zile de manifestaţii menite să oprească modificările aduse pensiilor.

Printre propunerile guvernului francez se numără o creştere treptată a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Sistemul francez de pensii se confruntă cu probleme financiare pe termen lung din cauza îmbătrânirii populaţiei ţării, potrivit DPA.

Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a propus, de asemenea, creşterea numărului de ani pe care lucrătorii trebuie să îi cotizeze în sistem pentru a se califica pentru o pensie completă şi eliminarea regulilor care acordă privilegii suplimentare de pensionare celor din anumite meserii.

De asemenea, guvernul a propus creşterea pensiei minime lunare la aproximativ 1.200 de euro (1.303 dolari).

Luând cuvântul la mitingurile de sâmbătă, fondatorul LFI, Jean-Luc Mélenchon, l-a acuzat pe Macron că "murdăreşte totul, reduce totul, cuantifică totul" prin politicile sale.

Joi, peste 1,1 milioane de persoane din întreaga ţară s-au opus planurilor guvernului printr-o grevă majoră şi proteste în masă. Potrivit raportului, 80.000 de oameni au protestat numai la Paris.

Chiar şi în conformitate cu actualele norme franceze privind pensiile, mulţi încep să se pensioneze mai târziu decât vârsta oficială de pensionare de 62 de ani, deoarece nu au cotizat încă suficient de mult timp pentru a câştiga o pensie completă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
paris,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici