Norul radioactiv provenind de la Fukushima ajunge în Franţa, dar nu prezintă riscuri pentru sănătate

Norul radioactiv provenind de la centrala niponă Fukushima ajunge miercuri deasupra oraşului Paris, anunţă Autoritatea franceză pentru Siguranţa Nucleară, dând asigurări că nivelul de radioactivitate este "extrem de scăzut" şi nu va avea efecte asupra sănătăţii, relatează Le Figaro, în ediţia online

51 afișări
Imaginea articolului Norul radioactiv provenind de la Fukushima ajunge în Franţa, dar nu prezintă riscuri pentru sănătate

Norul radioactiv provenind de la Fukushima ajunge în Franţa, dar nu prezintă riscuri pentru sănătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Radioactivitatea va fi la un nivel extrem de scăzut", afirmă Andre-Claude Lacoste, preşedintele Autorităţii franceze pentru Siguranţa Nucleară (ASN).

Potrivit oficialului francez, nivelul radioactivităţii va fi de "1.000 până la 10.000 de ori" mai mic decât cel înregistrat în 1986, după accidentul de la Cernobîl.

Cele 170 de balize ale Institutului pentru Protecţia Radioactivă şi Siguranţa Nucleară (IRSN) nu sunt suficient de sensibile pentru a detecta particulele radioactive provenind de la Fukushima.

"Dozele care vor veni din Japonia spre Statele Unite şi Europa nu pot fi detectate de aceste aparate", explică Didier Champion, director în cadrul IRSN, precizând că vor fi prelevate mostre prin cele şapte staţii de verificare a calităţii aerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici