LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 767. Rusia retrage "cele mai valoroase" nave din Crimeea ocupată / Nouă rachete şi nouă drone ruseşti au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană

  • Loviturile ruseşti vizează infrastructura din regiunile Odesa şi Kherson.
  • Apărarea antiaeriană rusă se luptă să protejeze ţinte cheie.
  • Rusia retrage "cele mai valoroase" nave din Crimeea ocupată.
  • Franţa va furniza Ucrainei sute de vehicule blindate şi rachete Aster.
  • Forţele de Apărare Aeriană au distrus 18 ţinte aeriene: nouă rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 şi nouă drone Shahed-136/131, relatează ukrinform.net.
2747 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 767. Rusia retrage "cele mai valoroase" nave din Crimeea ocupată / Nouă rachete şi nouă drone ruseşti au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

UPDATE Rusia susţine că atacul ucrainean a fost respins deasupra oraşelor Belgorod şi Iaroslavl

Sistemele ruseşti de apărare aeriană au împiedicat un atac ucrainean deasupra oblasturilor Belgorod şi Iaroslavl, au afirmat autorităţile ruse la 31 martie. O femeie ar fi fost rănită în Belgorod.

UPDATE Ministerul britanic al Apărării: Rusia îmbunătăţeşte apărarea portului Novorossiysk împotriva atacurilor ucrainene

"O analiză recentă a imaginilor a identificat patru barje poziţionate la intrarea în instalaţia Flotei Mării Negre din portul maritim Novorossiysk. Acesta este un efort de a spori apărarea portului împotriva atacurilor din partea navelor de suprafaţă ucrainene fără cârmaci", a informat Ministerul britanic al Apărării.

UPDATE Zelenski în Duminica Paştelui: "Nu există zi sau noapte în care teroarea rusă să nu încerce să ne distrugă viaţa"

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a urat o duminică fericită de Paşte ucrainenilor care sărbătoresc conform calendarului gregorian la 31 martie.

UPDATE Infrastructura critică a Ucrainei vizată de un atac rusesc în timpul nopţii

Rusia a atacat Ucraina cu drone şi rachete în noaptea de 31 martie, avariind instalaţii de infrastructură şi ucigând cel puţin o persoană.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 442.170 de soldaţi în Ucraina din 24 februarie 2022

Rusia a pierdut 442.170 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei la 31 martie.

UPDATE Loviturile ruseşti vizează infrastructura din regiunile Odesa şi Kherson

 Loviturile au avariat infrastructura energetică din regiunea Odesa şi o instalaţie agricolă din regiunea Kherson. Nu au fost raportate victime.

UPDATE ISW: Apărarea antiaeriană rusă se luptă să protejeze ţinte cheie

"Forţele ruse par să se lupte cu desfăşurarea adecvată a sistemelor de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune de-a lungul vectorilor de zbor preconizaţi pentru dronele ucrainene, iar armata rusă pare să fi eşuat chiar să acopere ţinte potenţiale importante în zone aparent bine apărate din interiorul Rusiei", a declarat ISW.

UPDATE Rusia atacă 12 comunităţi din regiunea Sumy

Comunitatea Velyka Pysarivka a suferit cele mai intense bombardamente, înregistrând 75 de explozii în 24 de ore. Nu au fost raportate victime sau pagube la infrastructura civilă.

UPDATE Rusia retrage "cele mai valoroase" nave din Crimeea ocupată

Rusia şi-a retras acum toate navele sale importante din Crimeea ocupată, cu excepţia portavionului de rachete Cyclone, care nu a lansat niciodată o rachetă, a declarat un purtător de cuvânt al Marinei la 30 martie, potrivit The Kyiv Independent.

UPDATE Franţa va furniza Ucrainei sute de vehicule blindate şi rachete Aster

Ştirea iniţială

Anunţul a fost făcut de comandantul Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei, Mykola Oleshchuk, pe canalul său de Telegram.

Pe parcursul nopţii de 31 martie 2024, ruşii au atacat cu 14 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 lansate din aeronave strategice Tu-95ms (regiunea Saratov - Federaţia Rusă), 11 drone de atac Shahed (Primorsko-Akhtarsk - Federaţia Rusă, Crimeea), o rachetă balistică Iskander-M (Crimeea) şi o rachetă ghidată Kh-59 (Zaporojie).

Conform rapoartelor, rachetele lansate de bombardiere strategice ruseşti au atacat regiunile vestice ale Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici