Nu mai este cale de întoarcere. Unde şi când se semnează acordul privind schimbarea numelui Macedoniei

Grecia şi Macedonia vor semna duminică acordul care prevede schimbarea numelui fostei republici iugoslave, anunţă Guvernul de la Atena, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1572 afișări
Imaginea articolului Nu mai este cale de întoarcere. Unde şi când se semnează acordul privind schimbarea numelui Macedoniei

Soluţie istorică: Acordul privind schimbarea numelui Macedoniei va fi semnat duminică

Acordul va fi semnat în regiunea Prespes, situată pe teritoriul Greciei, la frontiera cu Macedonia şi Albania.

Documentul va fi semnat de miniştrii de Externe din Grecia şi Macedonia.

Premierul Macedoniei, Zoran Zaev, a anunţat marţi după-amiază ajungerea la un acord cu Grecia privind denumirea ţării sale, care se va numi "Republica Macedonia de Nord".

"Am ajuns la un acord. Avem o soluţie istorică. Acordul prevede folosirea denumirii Republica Macedonia de Nord", a declarat Zoran Zaev.

Acordul, care intervine după disensiuni diplomatice de 27 de ani, va trebui aprobat de Parlamentul macedonean şi supus unui referendum.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici