O aplicaţie de mobil falsă a făcut mii de utilizatori să-şi piardă bitcoinii adunaţi

  • O aplicaţie falsă a apărut în App Store şi a păcălit 1.000 de utilizatori
  • Aplicaţia părea că este un portofel digital pentru criptomonede
  • Persoanele care au descărcat-o şi au intrat în cont au rămas fără bani
1026 afișări
Imaginea articolului O aplicaţie de mobil falsă a făcut mii de utilizatori să-şi piardă bitcoinii adunaţi

O aplicaţie de mobil falsă a făcut mii de utilizatori să-şi piardă bitcoinii adunaţi

Apple este acuzată de un bărbat că a ajuns la psiholog din cauza neatenţiei companiei. El a strâns ani de zile criptomonede în valoare de 600 de mii de dolari şi i-a pierdut în câteva secunde.

Phillipe Christodoulou a ajuns în presa americană. El a descărcat o aplicaţie numită Trezor crezând că aparţine de compania care a creat un portofel digital pentru criptomonede. Se numea Trezor, la fel ca respectiva companie. Doar că aplicaţia era falsă.

În doar câteva secunde, cei 17.1 Bitocoin pe care i-a strâns în ani de zile au dispărut. A suferit un şoc. Bărbatul spune că merge la psiholog şi ia medicamente să treacă peste situaţie. El dă vina pe Apple pentru că nu a şters mai rapid aplicaţia.

Cum a trecut aceasta peste verificări? Autorii furtului au creat o aplicaţie legitimă şi au schimbat-o total după ce a primit undă verde să apară în App Store. Astfel, nimeni nu îi poate ajuta pe cei păgubiţi.

„Utilizatorul are evident o responsabilitate să verifice. Mai ales când muţi Bitcoin în valoare de 600.000 de dolari. Verifică pe site-ul Trezor. Îi întrebi: aveţi cumva şi o aplicaţie”, explică Lew Later, tech youtuber.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici