O femeie riscă 7 ani de închisoare pentru o recenzie negativă

  • Okoli, o femeie de afaceri din Nigeria, riscă o sentinţă de până la şapte ani de închisoare pentru o recenzie negativă postată pe reţelele de socializare despre produsul Nagiko Tomato Mix al Erisco Foods.
  • Acuzaţiile aduse de Erisco Foods includ prejudicierea imaginii companiei şi a vânzărilor ca urmare a comentariilor lui Okoli, care ar fi determinat şi întreruperea relaţiilor cu furnizorii.
  • Cazul ridică întrebări despre drepturile consumatorilor şi limitele libertăţii de exprimare în era digitală, subliniind puterea şi consecinţele opiniilor exprimate online.
2384 afișări
Imaginea articolului O femeie riscă 7 ani de închisoare pentru o recenzie negativă

Sursa foto: X

Chioma Okoli, o femeie de afaceri din Lagos, Nigeria, se confruntă cu posibilitatea unei sentinţe de şapte ani de închisoare pentru publicarea unei recenzii negative despre amestecul de roşii Nagiko de la Erisco Foods pe reţelele de socializare, scrie The Washington Times. După ce şi-a exprimat nemulţumirea faţă de dulceaţa excesivă a produsului, Okoli şi-a îndemnat cei 18.000 de urmăritori de pe Facebook să-şi exprime părerile. Postarea a atras atenţia Erisco Foods, conducând la urmărirea penală şi la un proces civil împotriva femeii, sub acuzaţia că a prejudiciat imaginea şi vânzările companiei.

Cazul a stârnit un val de dezbateri despre drepturile consumatorilor şi libertatea de exprimare pe platformele de socializare din Nigeria. Posibila sentinţă de şapte ani a lui Okoli ar putea stabili un precedent legal pentru gestionarea feedback-ului clienţilor în ţară.

Okoli, care este însărcinată cu al patrulea copil, a fost arestată în septembrie de către agenţi în civil în timp ce se afla la biserică. Ea a povestit că a fost ţinută într-o celulă ore întregi înainte de a fi acuzată că a conspirat cu alte două persoane pentru a instiga oamenii împotriva Erisco Foods Limited.

Procesul intentat de Erisco Foods susţine că remarcile lui Okoli au dus la întreruperea relaţiilor cu furnizorii şi solicită daune de 3,6 milioane de dolari.

Acest caz subliniază dinamica puterii dintre consumatori şi corporaţii în era digitală, evidenţiind potenţialele consecinţe legale ale exprimării opiniilor negative online. De asemenea, ridică întrebări despre limitele libertăţii de exprimare şi în ce măsură companiile pot urmări legal persoanele pentru postările lor de pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici