O instanţă de apel americană s-a pronunţat împotriva interdicţiei de călătorie cerută de Trump

O instanţă de apel americană a decis, luni, să menţină blocajul asupra unui decret emis de către preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii aflaţi în şase state din Africa şi Orientul Mijlociu, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

806 afișări
Imaginea articolului O instanţă de apel americană s-a pronunţat împotriva interdicţiei de călătorie cerută de Trump

O instanţă de apel americană s-a pronunţat împotriva interdicţiei de călătorie cerută de Trump

Curtea de Apel din San Francisco a menţinut decizia luată în luna martie de către un judecător federal din Hawaii, care a blocat decretul lui Donald Trump.

În motivarea instanţei formate din trei judecători se arată că preşedintele Trump a încălcat legea privind imigraţia în SUA, prin discriminarea unor cetăţeni musulmani pe baza naţionalităţii şi prin faptul că nu a demonstrat că pătrunderea lor în ţară ar afecta interesele americane.

"Imigraţia, chiar şi pentru preşedinte, nu este spectacolul unei singure persoane. Autoritatea preşedintelui este supusă anumitor restricţii statutare şi constituţionale. Concluzionăm că preşedintele, prin emiterea ordinului executiv, a depăşit domeniul de autoritate care i-a fost delegat de către Congres", se arată în motivarea Curţii de Apel din San Francisco.

La 6 martie, Donald Trump a emis o ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii de călătorie timp de 90 de zile pentru cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Totodată, a fost solicitată o interdicţie de 120 de zile pentru toţi refugiaţii.

Acum câteva zile, Donald Trump a solicitat o revizuire judiciară rapidă a ordonanţei prezidenţiale şi a cerut restricţii de călătorie mai dure în Statele Unite.

În luna mai, o altă instanţă de apel din Richmond, Virginia, a confirmat decizia unui judecător din Maryland de a bloca anumite părţi ale ordinului privind interdicţia de călătorie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici