O nouă lovitură pentru Uber. A demisionat de la conducere, după ce compania a fost interzisă, invocând infracţiuni grave

Directorul Uber pentru Europa de Nord, Jo Bertram, a demisionat luni, în contextul în care compania de transport auto încearcă să convingă autorităţile din Londra să prelungească licenţa, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3105 afișări
Imaginea articolului O nouă lovitură pentru Uber. A demisionat de la conducere, după ce compania a fost interzisă, invocând infracţiuni grave

Jo Bertram, directorul Uber pentru Europa de Nord, a demisionat, în contextul problemelor din Londra

Autoritatea londoneză pentru Transporturi (TfL) a socat compania Uber, cu sediul central în oraşul american San Francisco, prin decizia de a nu prelungi licenţa pentru transport auto, invocând infracţiuni grave. Licenţa Uber pentru oraşul Londra a expirat pe 30 septembrie, dar cei aproximativ 40.000 de şoferi colaboratori vor putea continua activităţile până la epuizarea modalităţilor de contestare judiciară a deciziei.

Noul director general al Uber, Dara Khosrowshahi, urmează să aibă marţi întrevederi cu reprezentanţi ai Autorităţii londoneze pentru Transporturi (TfL).

Între timp, Jo Bertram, directorul Uber pentru Europa de Nord, cu biroul în Londra, a anunţat luni, într-un e-mail trimis angajaţilor şi văzut de jurnalişti ai agenţiei Reuters, că se va retrage din funcţie în câteva săptămâni.

Jo Bertram a argumentat că firma Uber, evaluată la aproximativ 70 de miliarde de dolari, are nevoie de un înlocuitor pentru a face faţă problemelor din Europa de Nord.

"Date fiind actualele provocări cu care ne confruntăm, sunt convinsă că este momentul prielnic pentru o schimbare de persoană, astfel că predau sarcinile cuiva care va rămâne aici mult timp şi ne va putea duce în următoarea etapă. Chiar dacă mi-aş fi dorit să anunţ această decizie în circumstanţe mai liniştite, sunt mândră de echipa pe care am construit-o şi sunt încrezătoare în abilităţile lor de a conduce afacerea spre un nou capitol", a transmis Jo Bertram.

Jo Bertram, care va prelua un nou post, va fi înlocuită tranzitoriu în funcţia de director Uber pentru Europa de Nord de Tom Elvidge, actualul manager al companiei în Londra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici