O parte din epava avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java a fost scoasă la suprafaţă

Echipele care caută epava avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java, în Indonezia, au scos la suprafaţă sâmbătă o parte din coada aparatului de zbor, la două săptămâni după accident.

674 afișări
Imaginea articolului O parte din epava avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java a fost scoasă la suprafaţă

O parte din epava avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java a fost scoasă la suprafaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipamente gonflabile de ridicare de mari dimensiuni au fost folosite pentru a scoate la suprafaţă această parte din coada avionului - cea mai mare parte a aparatului gâsită până în prezent - care se afla la aproximativ 30 de metri adâncime, a constatat un jurnalist aflat la bordul navei de război indoneziene KRI Banda Aceh, care participă la operaţiuni.

Este vorba despre un fragment vopsit în roşu, pe care scrie cu litere albe Asia, a doua parte a logo-ului companiei aeriene, al cărei avion transporta 162 de persoane.

"Am ridicat coada avionului cu o macara şi am pus-o pe nava Crest Onyx. O vom reexamina pentru a verifica dacă se află acolo cutiile negre, doar pentru a fi siguri", a declarat un purtător de cuvânt al armatei indoneziene, Manahan Simorangkir.

Semnale acustice provenind aparent de la cutiile negre ale avionului au fost detectate pentru prima dată vineri. Dar după primele cercetări, se pare că cutiile negre s-au desprins de partea din spate a avionului, unde se află în mod normal, şi s-ar afla pe fundul mării, a declarat un alt oficial, S.B. Supriyadi.

Scafandrii marinei indoneziene continuau sâmbătă să caute cutiile negre sau înregistratoarele de zbor, indispensabile pentru a stabili circumstanţele accidentului.

Avionul Airbus A320-200 a dispărut de pe radare la scurt timp după decolarea, la 28 decembrie, din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore. Doar 48 de cadavre au fost recuperate până în prezent din mare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici