O „ţară neprietenoasă”, luată la ochi de Rusia: „Se îndreaptă spre o escaladare periculoasă”

După ce a demarat „operaţiunea specială militară de pe 24 februarie”, Rusia are probleme cu toată lumea, nu doar cu Ucraina.

5902 afișări
Imaginea articolului O „ţară neprietenoasă”, luată la ochi de Rusia: „Se îndreaptă spre o escaladare periculoasă”

O „ţară neprietenoasă”, luată la ochi de Rusia: „Se îndreaptă spre o escaladare periculoasă”

Moscova a atacat Polonia, susţinând că face eforturi pentru o „escaladare periculoasă” în regiune, după ce Varşovia a expulzat 45 de diplomaţi ruşi, sub acuzaţia de spionaj.

O măsură identică a fost luată de Bulgaria, care, la rândul său, a fost catalogată drept „ţară neprietenoasă” şi ameninţată cu represalii de oficialii Kremlinului (AICI, detalii despre situaţia de la Sofia).

„Varşovia s-a angajat într-o escaladare periculoasă în regiune, urmărind nu interese naţionale, ci în contextul orientărilor NATO, care se bazează pe o rusofobie declarată a fi ridicată la statutul de politică oficială”, apreciază Ministerul rus de Externe, într-o declaraţie de presă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici