Oamenii ucişi sau răniţi în atacurile teroriste din Barcelona şi Cambrils sunt din 34 de ţări

Serviciile spaniole de urgenţă au publicat, vineri, o listă cu cele 34 de naţionalităţi ale persoanelor care au fost rănite şi ucise în atacurile teroriste care au avut loc în oraşele catalane Barcelona şi Cambrils, relatează site-urile BBC News şi The Associated Press.

1279 afișări
Imaginea articolului Oamenii ucişi sau răniţi în atacurile teroriste din Barcelona şi Cambrils sunt din 34 de ţări

Oamenii ucişi sau răniţi în atacurile teroriste din Barcelona şi Cambrils sunt din 34 de ţări

Potrivit acestei liste, ţările care au confirmat că au cetăţeni afectaţi de aceste evenimente sunt: România, Germania, Algeria, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Maroc, Canada, China, Columbia, Venezuela, Cuba, Ecuador, Egipt, Spania, Filipine, Franţa, Marea Britanie, Grecia, Olanda, Taiwan, Honduras, Ungaria, Irlanda, Italia, Kuwait, Macedonia, Mauritania, Pakistan, Peru, Republica Dominicană şi Turcia.

Ministerul german de Externe a anunţat că 13 cetăţeni germani se află printre persoanele rănite în atacul terorist din Barcelona. Câteva persoane se află în stare gravă, dar nu a fost confirmat deocamdată niciun deces în rândul germanilor.

Autorităţile italiene au confirmat că doi cetăţeni italieni sunt printre persoanele care au murit în urma atentatului din Barcelona.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a anunţat că "un număr mic" de cetăţeni britanici au fost răniţi în urma atacurilor teroriste din Catalonia şi au primit asistenţă consulară.

Cât de multe activităţi jihadiste sunt în Spania?

Numărul operaţiunilor împotriva jihadiştilor a crescut după ce Spania a mărit nivelul de risc în cazul unul atac terorist, de la 4 la 5, în iunie 2015.

Înainte de aceste atacuri, 51 de presupuşi suspecţi au fost reţinuţi în ţară, anul acesta, şi 65 în 2016 şi 75 în 2015, potrivit unei statistici prezentată de El Pais.

Totodată, măsurile de securitate şi monitorizare au suferit îmbunătăţiri, după atentatele din Franţa şi Germania de anul trecut.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici