Obama: NATO "va juca un rol" în noua etapă militară în Libia

"NATO va juca un rol" în noua etapă militară în Libia, a declarat luni preşedintele american, Barack Obama, la Santiago de Chile, adăugând că această nouă etapă va interveni în termen de câteva "zile, nu săptămâni".

33 afișări
Imaginea articolului Obama: NATO "va juca un rol" în noua etapă militară în Libia

Obama: NATO "va juca un rol" în noua etapă militară în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evident, situaţia este pe cale să evolueze pe teren", a afirmat Obama, în cursul unei conferinţe de presă alături de preşedintele chilian, Sebastian Pinera, la Santiago, în cadrul unui turneu în America Latină.

"Aşa cum am spus, obiectivul nostru iniţial este să neutralizăm apărarea antiaeriană libiană, pentru ca zona de interdicţie aeriană să poată funcţiona eficient", a adăugat el.

"În al doilea rând, este vorba despre a ne asigura că obiectivele umanitare ale misiunii pot fi îndeplinite. Dar daţi-mi voie să pun accentul pe faptul că noi prevedem ca această tranziţie să se realizeze în câteva zile, nu este o chestiune de săptămâni", a continuat el.

"NATO va fi implicată într-o funcţie de coordonare datorită capacităţii extraordinare a acestei Alianţe", a precizat preşedintele Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici