Obama: Raidurile aeriene în Irak vor continua pentru protejarea creştinilor. Aceasta nu înseamnă că SUA sunt implicate într-un nou război

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat, sâmbătă, că raidurile aeriene asupra poziţiilor insurgenţilor sunniţi din Irak vor continua "dacă va fi necesar", pentru protejarea diplomaţilor şi consilierilor militari americani.

850 afișări
Imaginea articolului Obama: Raidurile aeriene în Irak vor continua pentru protejarea creştinilor. Aceasta nu înseamnă că SUA sunt implicate într-un nou război

Obama: Raidurile aeriene în Irak vor continua dacă va fi necesar. Acest lucru nu înseamnă că SUA sunt implicate într-un nou război (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE - Barack Obama: Statele Unite vor continua raidurile aeriene pentru protejarea creştinilor din Irak

Statele Unite vor continua raidurile aeriene în nordul Irakului pentru protejarea creştinilor refugiaţi pe Muntele Sinjar şi a personalului diplomatic şi militar american, afirmă preşedintele Barack Obama.

Obama a precizat că aviaţia militară americană va continua să ofere asistenţă umanitară creştinilor care fug de insurgenţii sunniţi.

"Insurgenţii grupului terorist sunnit Stat Islamic (SI/SIIL) au avansat mai rapid decât de aşteptam. Aviaţia militară americană este pregătită să declanşeze noi raiduri aeriene pentru a-i opri pe insurgenţi să ajungă la refugiaţii de pe Muntele Sinjar", situat în nord-vestul Irakului, a declarat Obama.

"Am discutat cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cu premierul britanic, David Cameron. Amândoi susţin acţiunile noastre şi sunt de acord să ne ajute cu asistenţa umanitară pe care o oferim irakienilor", a precizat Obama.

"Problemele Irakului nu pot fi soluţionate în câteva săptămâni. Statele Unite nu vor trimite trupe suplimentare pe teren. Nu pot stabili un calendar pentru încheierea raidurilor aeriene. Operaţiunile vor continua cât va fi necesar pentru protejarea refugiaţilor irakieni şi a personalului american", a dat asigurări preşedintele SUA, pledând pentru o soluţie politică la conflictul interconfesional irakian.

Obama a explicat că a ordonat raidurile aeriene asupra poziţiilor grupului terorist sunnit Stat Islamic pentru a proteja personalul american din oraşul Erbil.

"Raidurile vor continua dacă va fi necesar", a spus Obama.

"Acest lucru nu înseamnă că Statele Unite sunt implicate într-un nou război în Irak; nu se pune problema trimiterii de efective suplimentare pe teren. Dar ... nu putem permite teroriştilor să obţină un refugiu permanent pentru atacarea Statelor Unite", a subliniat Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici